Треньори

Наташа Радуканова

 

Наташа Радуканова работи в “Малееви” от 2006 година, което я прави почти връстничка на тенис клуба. Занимавала се с лека атлетика, откакто е била на 9 години. С приятели от квартала във Видин отива почти случайно на стадиона, без да подозира, че това ще промени целия й живот. Била е състезателка на дълъг и троен скок. Спортът я учи от малка, че няма невъзможни неща. Идва спортното училище, образование в спортната академия. Следва спиране от 15 години, в които отглежда двете си момичета. Когато те стават самостоятелни и независими, Наташа си знае, че ще се върне в спорта, а “не в офис или на бюро”. Твърди, че няма нито един работен ден през живота си – просто професията съвпада с хобито й, което й позволява да се забавлява.

В началото започва да води групи по степ аеробика, минава през канго, а в момента има много клиенти в групите по пилатес и табата – функционална и интервална тренировка. Почти всичките й клиенти са жени, мъжете са рядкост, но има и такива, които са се престрашили да прекрачат прага на заниманията по табата. Хората са между 20 и 55-годишни в групите й. Удовлетворена е, когато всички си тръгват доволни и усмихнати от съвместната работа, когато я търсят за съвети. Въпреки че работи почти ежедневно, поне 2 пъти в годината ходи на обучения при специалисти, за да си свери часовника, а и като нужната превенция срещу зацикляне.

На Наташа е поверена и кондиционната подготовка на децата, които тренират тенис. Непрекъснато подобряват методиката на обучение. Съгласува натоварванията на децата и подрастващите с личните им треньори. Радва се, когато те показват идеално физическо състояние на турнирите. Вярва, че кондиционната подготовка е 80% от условието за успех във всеки спорт. Останалото е психика, талант и правилно хранене.

Гордее се със семейството и децата си. Може би веднага трябваше да се спомене, че Наташа е в основата на чисто спортно семейство, като съпругът й е бивш професионален футболист и настоящ треньор, а малката й дъщеря Мадлен е едно от “Златните момичета” в ансамбъла ни по художествена гимнастика, които съвсем наскоро спечелиха златен медал от световното първенство в София. Голямата й дъщеря също се занимава с художествена гимнастика. В началото желанието на родителите е било единствено децата да си оправят стойката, а те стигат до мечтани върхове.

Наташа се учи на търпение от децата и клиентите. Тя съзнава, че не са “нормално” семейство и уикендите, когато другите почиват, те винаги са разкъсани между мачове и лагери. Вкъщи разпуска с тиха музика и с готвене – обикновено в неделя, когато не излиза от кухнята и “се развихря”, по думите й. Голямото й желание е да отидат заедно цялото семейство на дълга ваканция някъде далеч, но все не успяват да го направят – съобразяват се с олимпиада и други състезания. Колегите й са убедени, че Наташа е самото въплъщение на енергията , стриктна и интересна. Тя пък вярва, че е под влиянието на червения цвят и огъня.

Родена на 04.12.1973г, гр. Видин

Образование

  • 1995 магистърска степен, специалност: треньор по лека атлетика и учител по физическо възпитание и спорт, НСА“Васил Левски“
  • 1999 професионална квалификация: Данъчен и валутно-митнически контрол, Стопанска Академия „Димитър Апостолов Ценов“, гр. Свищов
  • 2005 професионална квалификация: Инструктор по Аеробика и Степ-аеробика
  • 2012 професионална квалификация: Инструктор по „Kangoo Jumps“
  • 2014 сертифициран треньор по Обща и специална физическа подготовка (Тенис)
  • 2014 лицензиран инструктор по: Pilates-MK; Functional training; Stretching; Steel Programs; Port De Bras; Tabata

Състезателна дейност

  • Вицешампион по лека атлетика за девойки старша възраст, дисциплина троен скок на Държавно първенство

Професионална дейност

  • 2006 тенис клуб Малееви като инструктор – групови занимания: Step aerobics, Pilates, Kangoo Jumps, Fit Ball, Tabata
  • 2014 провежда тренировки по обща и специална физическа подготовка (тенис)

Езици

  • английски

Контакт

natasha.radukanova@maleevaclub.com