Треньори

Драгомир Такев

Драгомир Такев играе тенис от ранна детска възраст, дори няма ясен спомен на колко години хваща за първи път ракетата. Още в началото се среща с госпожа Берберян – както я нарича – тя е сред треньорите му на кортовете на ЦСКА. Във времето минава през различни клубове. А в края на 2004 г. – когато отваря врати тенис клуб Малееви –  Драго също започва работа там. Паралелно следва специалност “тенис треньор” в Национална спортна академия. Остава в клуба като треньор десет години, докато не решава “да се заеме сам с нещата” и открива спортен комплекс в София Тех Парк. Пет години менажира и развива общо четири корта и две допълнителни игрища там. До момента, в който тази година му изтича договора с София Тех Парк и получава отново предложение от тенис клуб Малееви. Така през 2022 г. той с удоволствие се завръща към старата си работа на треньор тук. Драго поема групата тенис за пораснали и Кардио тенис. Допълнително ще взима и часове като треньор. Като родител на седемгодишен син, той има доста добър контакт с децата и обича да се занимава с тях. . 

Когато учи някого да играе тенис, основната му цел е да му помогне да изпита удоволствието от играта, да го запали. И с децата основно се стреми да накара детето да хареса тенис ирата и да иска да продължи. “Важното е да иска да се върне отново и отново за да играе! 

Общността на тенисистите – по думите му – никъде другаде не се среща. Дори я припознава като второ семейство. Доста тенисисти и любителите се събират покрай тренировките, но правят и много други неща заедно, организират си тенис турнири извън града, за да са заедно и да се забавляват. И много често не става дума изобщо за победата в играта, а за забавлението заедно с другите. 

В биографията си Драгомир има и десет години професионален опит с тенис съдийство – бил е съдия на стол, на линия, по международни турнири. Но в един момент осъзнава, че това не е за него, тъй като е свързано с много пътуване извън държавата, а тези дълги отсъствия са несъвместими – според него – със семейния живот.  Освен всичко Драго плете и тенис ракети професионално, има и собствена машина за плетене. 

В свободното си време обича да се занимава с големия си двор и най-вече с градинарство. Това е и любимото му хоби, наред с дърводелството и риболова. Макар, че не може да се похвали с много свободно време.

Треньорска дейност

  • От 2022 г. – треньор и отговорник програмиГрупа пораснали” и “Кардио тенис” 
  • 2017- 2022г. – треньор и управител в спортен център “Tech-sport”
  • 2004 – 2015 г. треньор в тенис клуб Малееви

Състезателна дейност

1994 – 2000 г. участия във всички възрастови групи с най-добро класиране в топ 20 до 16г.  

Образование

  • 2010 г. – Бакалавър, специалност „Треньор по тенис”, НСА „В. Левски” 
  • 2003 г. –  31 СУЧЕМ „Иван Вазов”, София

Езици

Английски език